Er zijn vier groepen Schilderen. Afhankelijk van de vertrouwdheid met beeldelementen wordt via onderzoek aan projecten gewerkt. Iedere docent heeft zijn of haar persoonlijke benadering.
Er wordt zowel vanuit verbeelding als waarneming gewerkt. De nadruk ligt op het persoonlijk beeldende proces. Men raakt vertrouwd met diverse technieken en het eigen kleur- en vormgevoel wordt ontwikkeld.

Docenten: Marionne van Bommel, José Jansen, Jacques van Erven en Saskia de Marée

Schilderen 1
Docent Marionne van Bommel

Marionne van Bommel is opgeleid aan de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven. Studeerde af in de discipline Schilderen/Grafiek in 1985 en exposeert sindsdien. Behalve bij de Zaterdagacademie geeft zij ook particulier cursussen. Uitgangspunt is om door middel van eenvoudige opdrachten allerlei aspecten van het schilderen aan de orde te stellen. Het gebruik van vorm, kleur en compositie wordt gestimuleerd en uitgebreid. Iedereen kan binnen zijn of haar mogelijkheden de opdrachten interpreteren. In deze groep kunnen zowel beginners als gevorderden werkzaam zijn.

Eenvoudige uitgangspunten vormen de basis voor de opdrachten. Deze hebben tot doel om de verschillende kanten van het schilderen aan de orde te stellen, je uit te nodigen om te experimenteren met kleur, vorm en compositie, met je penseelstreek en je materiaal. Jouw eigen ideeën en het vormgeven daarvan staan centraal.

Galerij
Schilderen 2
Docent José Jansen

José Jansen is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Tilburg en de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Zij is afgestudeerd in de discipline Tekenen/Schilderen/ Grafiek aan de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven. Zij exposeert sinds 1982 en haar werk is opgenomen in diverse artotheken. Behalve bij de Zaterdagacademie geeft José ook les bij enkele kunstcentra in de regio. In haar groep kunnen zowel beginners als gevorderden werkzaam zijn.

Galerij


Yvonne van der Hoogt - Spiegeling


Christine Nossek - Oude boomB.W. - Oog voor detail


Mieke Geraads