Er zijn vier groepen Schilderen. Afhankelijk van de vertrouwdheid met beeldelementen wordt via onderzoek aan projecten gewerkt. Iedere docent heeft zijn of haar persoonlijke benadering.
Er wordt zowel vanuit verbeelding als waarneming gewerkt. De nadruk ligt op het persoonlijk beeldende proces. Men raakt vertrouwd met diverse technieken en het eigen kleur- en vormgevoel wordt ontwikkeld.

Docenten: Elene Lovich, José Jansen, Jacques van Erven en Paul Isphording

Schilderen 3
Docent Jacques van Erven

Jacques van Erven volgde in Tilburg de opleiding MO-A en B Tekenen en ging daarna naar de Jan van Eyckacademie in Maastricht, afdeling schilderen. Hij is sinds 1978 werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar, wonend en werkend in Eindhoven. Centraal in zijn benadering staat de waarneming. “Alle verbeelding wordt gevoed door de waarneming.” Hij kan zich dan ook vinden in de uitspraak van Thomas Mann: “Fantasie hebben betekent niet iets verzinnen, maar iets doen met de dingen.” In deze groep zijn beginners en gevorderden welkom.

Galerij
Schilderen 4
Docent Saskia de Marée tot april 2024
Paul Isphoring vanaf september 2024

Saskia de Marée is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Bosch en aansluitend aan het Frank Mohr Instituut, Master of Fine Arts in Groningen. Zij is sinds september 2002 werkzaam als zelfstandig Beeldend Kunstenaar in de discipline schilderen, tekenen en grafiek. Zij heeft geëxposeerd in binnen- en buitenland en haar werk bevind zich in diverse kunstcollecties. In haar werk onderzoekt zij begrenzingen, zowel in materiële zin alsook die van verbeelding en herkenbaarheid. In haar lessen is de Beeldende Kunst het uitgangspunt om opdrachten op diverse manieren te benaderen en te (her)ontdekken. In haar groep zijn zowel beginners als gevorderden welkom.

GalerijAnne van der Put-Lauwers


Micro-macro, gezamenlijk werk
Installatie, inkttekeningen onder glas